För gravida

Under graviditeten sker olika hormonella och fysiologiska förändringar som kan leda till smärta i rygg och bäcken. Vanligt är att få ont över den nedersta delen av ländryggen, bäckenet och mellan skulderbladen. Smärtan beror ofta på förändringar i bäckenlederna eller ryggraden på grund av en växande mage och större byst som ger en ändrad hållning och förflyttad tyngdpunkt. Funktionella besvär från rörelseapparaten som dessa är vad kiropraktorer är specialiserade på och har stor erfarenhet av.

Kiropraktik för gravida

Att upprätthålla god funktion och balans i bäckenet och ryggen är en viktig anledning till att uppsöka kiropraktor under graviditeten. Studier visar på att kiropraktisk behandling har en god smärtlindrande effekt på ländryggs- och bäckensmärta hos gravida.

Resultaten från en studie genomförd i Sverige 2008, visar att kiropraktisk behandling minskade ländryggssmärtan med 40% och bäckensmärtan med 20%. Även läkemedelsanvändningen minskade och kiropraktik kan därmed vara ett bra alternativ till smärtlindrande medicin.

Besöket hos kiropraktorn innefattar en genomgång av din sjukdomshistoria följt av en grundlig undersökning och en skonsam anpassad behandling med förebyggande åtgärder. Kiropraktik fokuserar på att förbättra strukturen av kroppen och dess relation till nervsystemet. Den vanligaste behandlingsmetoden är ledjusteringen som återställer normal ledrörlighet och korrigerar de funktionsstörningar i leder och muskler som påverkar nervsystemet och orsakar smärta.

På mottagningen har vi ett nära samarbete med ett flertal barnmorskor som rekommenderar gravida med bäcken- och ländryggsbesvär att besöka oss.